Yumurtalı ıspanak tabldot yemek

Ispanaklarınızı çamurlarından ve kumundan dezenfekte edin ve ince ince doğrayın. Soğanlarınızı yemeklik doğrayın. Tencereninizi ocağa alarak ısıtın ve soğanı kavurmanıza yetecek kadar sıvıyağı tencereye alarak yağı da ısıtın. Soğanları ısınmış yağa ilave edin ve pembeleşinceye kadar kavurun.

Salçayı ilave ederek kavurun. Yıkanmış ve doğranmış ıspanaklardan bir tutam alarak kavrulan soğan ve salça karışımına ekleyin ve ıspanaklar diriliklerini kaybedinceye kadar kavurun, tenceredeki ıspanaklar sönünce bir parti ıspanak daha ekleyin ve aynı şekilde bütün ıspanaklar tencereye girinceye kadar devam edin.

Bütün ıspanakları aynı anda tencereye almaya çalışırsanız baya zorluk çekersiniz, hem rahat karıştıramazsınız ve etrafa saçılır hem de harç ile tamamen karışmaz. Ispanaklar kavrulurken istediğiniz şekilde doğradığınız havuç, patates ve sarmısakları da ekleyerek kavurun.

kullanacağınız baharatları ekleyin ve ıspanaklar suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavurun, gerekirse pişirme sürenize göre dibinin tutmaması için bir miktar sıcak su ekleyin. Ispanaklar pişince üzerlerine kaşığın altı ile yumurtalar için yuvalar yapın, bu yuvaları yaparken porsiyon adetini baz almalısınız

Yumurtaları sarıları hazırladığınız yuvalara denk gelecek şekilde kavrulmuş ıspanakların üzerine kırın. Tencerenin kapağını kapatın ve yumurtalar katılaşıncaya kadar pişirin. üzerine pul biber veya toz kırmızı biber serperek sıcak olarak servis yapın.

1 Kg ıspanak
3 Ad orta boy soğan
1 Yemek kaşığı domates salçası
1 Adet Patates
1 Adet havuç
Sıvı yağ
2 Diş sarımısak
Tatlı toz kırmızı biber, pul biber, karabiber, tuz

Yumurtalı ıspanak tabldot yemek

GÜVEN TABLDOT YEMEK VE GIDA ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ. ( Tabldot yemek, Hazır Yemek , İş yemekleri, Catering, Düğün Nişan Cenaze Toplu Yemek Hizmetleri )