Tulumba tatlısı tabldot yemek

MALZEMELER
4 yumurta
bir su bardağı sıvı yağ
bir su bardağı yoğurt (fazla koyu kıvamda olmasın)
3,5 su bardağı elenmemiş un
yarım paketten biraz daha fazla kabartma tozu
bir silme yemek kaşıgı nişasta

Şurubu için:

1,5 kilo toz şeker
Toz sekerin üzerine iki parmak çıkacak kadar su
yarım limonun suyu

Yapılışı:

Tulumba tatlısının önce şurubunu hazılayalım. Şurup iyice soğusun. İsterseniz surubunu bir gün önceden hazırlayabilirsiniz. Not: Eğer şurup cıvık olursa tatlı cıvık oluyor. Bunun için surup kalın olmalı)
Hamurunu hazırlayalım:
Bir kaba 4 yumurtayı kırın. Üzerine bir su bardağı sıvı yağı koyun ve bunu mikserle 2 dakika kadar çırpın. Üzerine bir su bardağı yoğurdu ekleyin.
Daha sonra 3,5 su bardağı unu da ilave edin. Üzerine nişastayı atın. Kabartma tozunu da ilave edip hamuru telle karıştırın (mikser için hamur biraz kalın oluyor).
Tavaya sıvı yağı koyarız. Yağı fazla ısıtmayın. Hamuru sıkma torbasına doldurup mutfak makasıyla istediğimiz şekilde kesip sıvı yağın içine sıkmaya başlarız.( sıkma torbasının ucunundaki hani şekil çıkıyorya onun en büyüğünü kullanın)
Tavanın altının ateşini biraz daha açabiliriz kızarana kadar. Kızaran tatlıları soğuk şuruba atarız. Tatlılar şurubun içine iyice girmesini sağlarız. İsterseniz kepçeylede yavaştan şöyle bir çeviririz.Bir süre sonra suruptan çıkartırız.Yağın altını yine birazcık kısarız, yine içine hamur sıkarız. kızarmasını sağlarız. yavaş yavaş altını açarak.
Kalan hamuruda aynı şekilde kızartıp şurubun içine atıp, şiresini çektikten sonra çıkartırız.

Tulumba tatlısı tabldot yemek

GÜVEN TABLDOT YEMEK VE GIDA ÜRÜNLERİ LTD.ŞTİ. ( Tabldot yemek, Hazır Yemek , İş yemekleri, Catering, Düğün Nişan Cenaze Toplu Yemek Hizmetleri )